Icopal Noxite®

Icopals Noxite® løsninger gør det muligt at neutralisere nitrogenoxid-partikler (NOx).

FN’s klimapanel (IPCC) betegner NOx som en af seks miljøskadelige drivhusgasser. NOx-partikler er en af hovedkomponenterne i syreregn, som kan beskadige både træer og hele økosystemer. Herudover medfører de en ubalance i mængden af ozon i atmosfæren, hvilket kan være sundhedsskadeligt for mennesker. Desuden mener man, at NOx er en af de store syndere i forhold til forværring af luftvejssygdomme, f.eks. astma.

Noxite® er faktisk navnet på det granulat, som Icopals tagmembraner og andre produkter er bestrøget med. Det er baseret på titandioxid (TiO2) i sin anatase form, hvilket betyder, at Noxite® løsninger fra Icopal kan neutralisere NOx-partikler. Titandioxid (TiO2) fungerer nemlig som katalysator i en proces, hvor NOx-partikler omdannes til nitrat. Processen aktiveres, når solens ultraviolette stråler rammer taget og effektivt neutraliserer mere end 85% af partiklerne, før de skylles væk af regnen.

Fås i tre udforminger:
- Icopal Top 500 Noxite®: Bruges primært på flade tage og er velegnet til både renovering og nybyggeri.
- Icopal Shingles Noxite®: Især godt nyt for husejere, fordi shingles bruges på skrå tage og er designet til gør-det-selv udførelse.
- Icopal TopSafe Noxite®: En tagpapløsning i ét lag, der let kan lægges direkte på et sømbart underlag – på såvel nye som gamle tage med hældning.